Зв'язок
email
Мова

Гнучка упаковка


Сучасна упаковка це один з атрибутів успішного бренду. Показниками успішності є: якість товару, збереження продукту, привабливість зовнішнього вигляду та високий рівень продажів.

Ринок пакування розвивається найбільш стрімкими темпами в друкованій індустрії. Картонне і гнучке пакування має свої переваги і своє призначення.

Гнучка упаковка демонструє стійке зростання завдяки таким характеристикам, як привабливий зовнішній вигляд, легкість, зручність, функціональність, екологічність і відмінні бар'єрні властивості.

Правильно підібрана структура упаковки не тільки здатна зберегти товар і його зовнішній вигляд, а й виділити серед схожих товарів на ринку.

Ми пропонуємо упаковку, використовуючи флексодрук з дуже високою роздільною здатністю (до 175 lpi) - Flexo HD. Ми виготовляємо прозору, білу, металізовану, матову упаковку, а також упаковку з суцільною або частковою матовою поверхнею. Можливі додаткові опції:

  • с peel-ефектом легкого розтину — відкривання упаковки за куточок легким зусиллям;
  • c multipeel/reclose - ефектом багаторазового відкривання — дозволяє багаторазово відкривати та закривати упаковку, оберігаючи продукт від висихання та забруднення;
  • з Антифог для уникнення утворення конденсату і запотівання упаковки при зміні температурних режимів зберігання;
  • із захистом від ультрафіолетового випромінювання.

Залежно від бажання клієнта і вимог до продукту ми можемо підібрати гнучку упаковку таких видів:

Упаковка для напоїв в ПЕТ тарі
(вода, соки, напої, рослинне масло, молоко)

Окружні етикетки призначені для маркування напоїв у пластиковій тарі — ПЕТ пляшках. Найчастіше для таких етикеток використовується прозорий, білий або металізований поліпропілен різної товщини та щільності. У разі, коли пакувальний матеріал не є безпосередньою упаковкою продукту, а лише етикеткою на ній, ніякі вимоги до матеріалу по бар'єрним властивостям не пред'являються. Головне — це візуальна привабливість і фізичні параметри (коефіцієнти тертя, розтягування та ін.) матеріалів, що дозволяють оптимально використовувати їх на етикетувальному обладнанні.

Ми пропонуємо структури:

  • Прозора етикетка
  • Біла етикетка
  • Металізована етикетка.

Упаковка для бакалійної продукції
(цукор, крупи, спеції, макарони, снекова група)

Бакалійна продукція відрізняється високою сипучістю, тому виробники таких товарів зацікавлені в упаковці стійкої до механічного впливу: проколів, розривів, деформації, м'яття, в упаковці з низькою газопроникність і низькою вологопроникність.

Ми пропонуємо структури:

  • ПЕ плівки
  • БОПП / ПЕ
  • БОПП пр. / БОПП метал
  • БОПП / ПП
  • БОПП пр. / БОПП білий
  • БОПП / фольга Al / ПЕ
  • БОПП / фольга Al / ПП.

Упаковка для масложирової галузі
(майонез, маргарин, масло, кетчуп, соуси, інші)

Для упаковки олійно-жирових продуктів застосовують, як правило, упаковку типу Doy-pack (стоячі пакети) або Flow-pack (трьохшовні пакети).

Дана група продуктів містить в своєму складі достатньо агресивні з хімічної точки зору компоненти (оцтова і лимонна кислоти, масла і жири).

Продукти на основі томатної пасти (соуси, кетчупи) ще більш чутливі до впливу навколишнього середовища, тому необхідно застосування додаткового бар'єрного матеріалу в упаковці. А оскільки продукти фасуються в гарячому вигляді, упаковка також повинна витримувати високі теплові навантаження. Завдяки впровадженню нових сучасних технологій сьогодні наша компанія має можливість запропонувати високотехнологічний пакувальний матеріал, що задовольняє найвищим вимогам споживача.

Ми пропонуємо структури:

  • ПЕТФ пр. / ПЕ білий
  • ПЕТФ пр. / Фольга Al / ПЕ
  • Фольга Al / Папір
  • Фольга Al / Папір / ПЕ.

Упаковка для продуктів глибокої замороження
(м'ясні та рибні вироби й напівфабрикати, пельмені, фрукти та овочі)

Висока морозостійкість матеріалів і їх зварних швів — одне з основних якостей, якими повинна володіти упаковка для продуктів глибокого замороження. Більшість заморожених продуктів мають гострі краї, тому велика увага приділяється такій властивості упаковки, як стійкість до проколу. Крім вищесказаного пакувальний матеріал повинен володіти певним набором бар'єрних властивостей (наприклад, упаковка рибних продуктів повинна мати високу ароматонепроникністю).

Ми пропонуємо структури:

  • ПЕ
  • ПЕТФ пр. / ПЕ
  • БОПП пр. / ПЕ.

Упаковка для кондитерської галузі
(Вафлі, карамель, печиво, рулети, торти, шоколадні батончики, шоколадні цукерки)

Печиво і вафлі — продукти з низьким вмістом вологи і високим вмістом жиру, тому упаковка повинна забезпечувати високу вологостійкість і низьку газопроникність, через те, що кисень повітря негативно впливає на жири, присутні в продукті.

Рулети та кекси — є продуктами з високим вмістом вологи, отже, упаковка для них повинна мати високу вологонепроникністю.

Шоколад — дуже світлочутливий продукт і потребує захисту від кисню, особливо якщо присутні горіхи у вигляді наповнювача.

Таким чином, вибір структури та виду плівкового матеріалу є суто індивідуальним для кожного виду продукту і вимагає серйозного підходу. В пакувальних матеріалів, як правило, застосовують моноплівки зі спеціальними покриттями або без покриттів, а також багатошарові бар'єрні композиції.

Ми пропонуємо структури:

  • БОПП
  • БОПП білий
  • БОПП / БОПП
  • БОПП / БОПП білий
  • БОПП / БОПП метал
  • ПЕТФ пр. / Фольга Al / ПЕ
  • ПЕТФ або БОПП пр. / ПЕТФ або БОПП метал. / ПП або ПЕ.

Упаковка з твіст ефектом
(трюфелі, карамель, ірис)

Для упаковки цукерок «в закрутку» дуже важливий високий ступінь залишкової деформації матеріалу (так званий «твіст ефект» або «ефект пам'яті»), такими властивостями володіють орієнтовані спеціальним способом плівки торгової марки «Polyphan» і матеріали на основі паперу «Кондитерський композит». Плівки з «твіст ефектом», як правило, складаються з 3-х і більше шарів з полімерних матеріалів (поліетилену, поліпропілену, полістиролу, полівінілхлориду), внутрішній з яких виконує функцію збереження і підтримання надавало форми.

Упаковка для молочних продуктів
(йогурт, кефір, молоко, морозиво, сирки глазуровані, сир)

Для упаковки молочних продуктів дуже важлива механічна міцність, ізоляційні властивості (матеріал повинен забезпечувати непроникність для води та газів), інертність матеріалу упаковки до молочних продуктів, стійкість до світла, герметичність. Молочні продукти вбирають запахи, шкідливі речовини від металів і леткі сполуки. Упаковка для них, як і для будь-яких харчових продуктів, повинна бути виготовлена з безпечних матеріалів з достатнім рівнем бар'єра до запахів, світла, жирам.

Ми пропонуємо структури:

  • БОПП біла
  • БОПП металізована
  • БОПП пр. / БОПП біл. спінена
  • БОПП пр. / БОПП метал
  • Фольга Al / Папір.

Упаковка для побутової хімії
(пральний порошок, порошкові очисні та мийні засоби)

Як правило, синтетичні мийні засоби — це дрібнодисперсні продукти з низьким вмістом вологи, що вимагають захисту від впливу навколишнього середовища, сонячного світла. Для упаковки даної групи продукції в більшості випадків застосовуються ламіновані двошарові структури:

  • БОПП пр. / ПЕ біл.
  • ПЕ пр. / ПЕ біл.

Упаковка для сухих напоїв та інших сублімованих продуктів
(кава, какао, чай, концентрати напоїв, сухі суміші)

Сухі напої характеризує дуже низький вміст вологи, тому герметичність упаковки та низька вологопроникність грають особливо важливу роль. Крім того, для таких продуктів, як кава, спеції, які володіють яскраво вираженим власним ароматом, стійкість упаковки до проникнення сторонніх запахів ззовні також є найважливішою властивістю.

Застосовувані типи упаковки:

  • міні упаковка типу Sachet (порційна упаковка);
  • стоячі пакети типу Doy-pack;
  • вакуумна упаковка для кави;
  • пакети типи Flow-pack (вертикального фасування на VFFS автомати).

Ми пропонуємо структури:

  • БОПП пр. / БОПП метал
  • БОПП пр. / БОПП біл.
  • ПЕТФ або БОПП пр. / Фольга Al / ПП або ПЕ
  • ПЕТФ або БОПП пр. / ПЕТФ або БОПП метал / ПП або ПЕ.

Упаковка для запаювання лотків
(риба, сири, м'ясо, салати, різні види продуктів які містять масло)

Багатошарові плівки призначені для закриття лотків з матеріалу АРЕТ, СРЕТ, PS, PVC, РР, РЕ, а також алюмінію. Верхній шар (ПА, ОПА, ПЕТ) - бар'єрний. Здійснює захист від зовнішнього впливу: від проникності водяної пари і кисню, СО2, надає стійкість до масел і жирів, служить основою для нанесення міжшарового друку.

Нижній шар (ПЕ) служить для зварювання нижньої плівки.

Можливі додаткові властивості плівки: peel-ефект (полегшене відкривання), анти-фог (запобігання запотівання), УФ-фільтр (додатковий захист продукту).

Етикетки, що вплавляються

Термін IML (In-Mould Labeling) - етикетування в формі — безпосередньо говорить про технології: поліпропіленова (ПП) етикетка з попередньо нанесеною печаткою поміщається в прес-форму, порожнина якої має вигляд кінцевого продукту, наприклад, контейнера для масла. Потім в форму заливають розплавлений поліпропілен. Він спаюється з упаковкою і, застигаючи, набуває вигляду виробу. Результат: етикетка та упаковка стають єдиним цілим.

Етикетки, що вплавляються стійкі до вологи та перепадів температур: найкраще рішення для декорування пластикових контейнерів для заморожених і охолоджених продуктів! Етикетки, що вплавляються також стійкі до подряпин, не тріскаються і не утворюють складок. Більш короткий термін виготовлення і більш низька собівартість. При використанні методу етикетування в формі, контейнери виробляються і декоруються в один прийом. Зберігання контейнерів перед етикетування стає непотрібним, витрати на зберігання і транспортування відходять у минуле. Одна і та ж пластикова упаковка може бути декорована широким діапазоном різних матеріалів, фарб і лаків.

При запуску IML проекту важливо поінформувати не тільки постачальників етикеток про кінцеву мету проекту, але інших ваших партнерів, які беруть участь в ньому, таких як виробники виробничого обладнання, прес-форми і засобів автоматизації. Обмін виробничими параметрами між усіма партнерами допомагає зробити кожен IML-проект успішним!

Персональний менеджер

Людмила Туренко

Менеджер відділу повнокольорового друку

Людмила Туренко

Менеджер відділу повнокольорового друку

  • 044 503-79-01 (вн. 130)
  • l.turenko@gera.com.ua

Залишити запит