Попередження Для забезпечення високого рівня обслуговування на цьому сайті використовуються куки (cookies). Продовжуючи його використання, ви погоджуєтеся з тим, що куки (cookies) будуть зберігатися на вашому комп'ютері: Прийняти
Зв'язок
email
Мова
счетчики банкнот
Історія виникнення лічильників банкнот

27/10/2022

Історія лічильників банкнот розпочиналася у нульових роках ХХ століття. Розвиток світової економіки та виробництва, зростання чисельності населення призвели до збільшення загальної грошової маси.

Ручний перерахунок паперових і металевих грошей у банках і великих компаніях став займати багато часу. Крім того, кінець XIX - початок ХХ століть пов'язаний із розвитком машинобудування. Автоматичні пристрої стали входити у всі сфери людської діяльності, у тому числі й у фінансову.

Перший автоматичний лічильник банкнот, або, як його ще називають, лічильник купюр, був розроблений для підвищення ефективності праці Федеральної рахункової компанії США (Federal Bill Counter Company). Вона знаходилася у місті Вашингтон, округ Колумбія. Сталося це у двадцятих роках ХХ століття (за деякими даними у 1908 році у штаті Огайо (США). Запатентував винахід Чарльз Кеттерінг.

Принцип роботи лічильної машини полягав у тому, що в апарат завантажували партію грошей і задавали кількість фасування. Щойно лічильник банкнот відміряв потрібну суму, він зупинявся, а оператор огороджував її дерев'яним лотком.

Винахід став настільки популярним, що його масова експлуатація банками призвела до скорочення службовців.

Нова технологія перерахунку купюр була запропонована Японською компанією Tokyo Calculating Machine Works у 1962 році. Швидкість і точність нових лічильників банкнот дозволили їм швидко увійти та зайняти своє місце на ринку.

Перший лічильник-сортувальник банкнот із можливістю автоматичної вибірки валют за номіналом з'явився завдяки розвитку комп'ютерних технологій у 1981 році. Він також перевіряв справжність купюр і навіть самостійно їх відбраковував. Високошвидкісна лічильна машина називалася REI та могла обробляти до 72000 аркушів за хвилину.

Історія лічильників банкнот коротка. Можливо, коли всю готівку замінять електронні гроші, ці апарати зникнуть. А поки що сучасні лічильні машинки володіють набором зручних функцій, необхідних для обробки грошей. Наприклад, детекцією за однією чи кількома ознаками справжності. А також можливостями фасування, визначення здвоєності, відсіву зіпсованих або старих купюр.

Ознайомитися з технічними характеристиками лічильника банкнот https://bit.ly/3N9J6MI й детектора валют https://bit.ly/3DdRCXA можна на сайті https://gera.com.ua/ua/ та за телефоном менеджера напрямку Людмили Кісіль: +380503899108.

Коментарі

Не знайдено дописів

Нове повідомлення