Зв'язок
email
Мова
Сьогодні виповнився 71 рік технології штрихкодування

07/10/2023

7 жовтня 1952 року було видано патент США № 2612994 на знайомий всім штрихкод.

Правовласниками стали Норман Вудленд та Бернард Сільвер.

У 1948 Бернард Сільвер, аспірант Інституту Технології Університету Дрекселя (Drexel University) у Філадельфії, почув, як президент місцевої продовольчої мережі просив одного з деканів розробити систему, яка автоматично зчитує інформацію про продукт при контролі. Сільвер розповів про це друзям – Норману Джозефу Вудланду та Джордину Джохенсону. Утрьох вони почали досліджувати різноманітні системи маркування.

Їхня перша працююча система використовувала ультрафіолетові чорнила, але вони були досить дорогі, а також із часом зникали.

Переконаний у тому, що систему можна реалізувати, Вудланд продовжив роботи самотужки. Його наступне рішення підказала Азбука Морзе.

Щоб прочитати штрихи, він пристосував технологію саундтреку (звукової доріжки), а саме оптичний саундтрек, що використовується для запису звуку в кінофільмах. Сільвер із Вудландом довели ідею до розуму та оформили патент.

26 червня 1974 року в супермаркеті міста Троя (штат Огайо) через касовий апарат зі сканером штрихкоду було продано перший у світі товар — десять пачок жувальної гумки Wrigley's. Вона стала першим товаром зі штрихкодом. Якимось дивом одну з них не зжували, і тепер вона зберігається в Смітсонівському музеї американської історії.

За 71 рік існування штрихкод став популярною системою шифрування та зчитування даних, яка активно використовується і в торгівлі, і у сфері громадського харчування, і в охороні здоров'я, і ​​в складському господарстві, і в логістиці, і в промисловості.

ТОВ “Гера” пропонує широкий спектр рішень для застосування технології штрихкодування, а саме:

 - принтери чеків,

- сканери штрихкодів,

- термінали збору даних.

Коментарі

Не знайдено дописів

Нове повідомлення