Попередження Для забезпечення високого рівня обслуговування на цьому сайті використовуються куки (cookies). Продовжуючи його використання, ви погоджуєтеся з тим, що куки (cookies) будуть зберігатися на вашому комп'ютері: Прийняти
Зв'язок
email
Мова
15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів
15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів

15/03/2023

Саме в цей день, у 1961 році, в Конгресі США виступив президент Джон Кеннеді з промовою, в якій вперше надав розуміння поняттю "споживач" і назвав 4 основні права споживача:

  • право на інформацію,
  • право на безпеку,
  • право на вибір,
  • право бути почутим.

Пізніше Всесвітня організація спілок споживачів ("Consumer International") доповнила основні права ще чотирма:

  • правом на відшкодування збитків,
  • правом на споживчу освіту,
  • правом на задоволення базових потреб,
  • правом на здорове довкілля.

Всі ці 8 основних споживчих прав стали основою роботи як Всесвітньої організації спілок споживачів, так і спілок споживачів у всьому світі.

В 1985 року Генеральна Асамблея ООН затвердила Принципи захисту споживачів (UN Guidelines for Consumer Protection), завдяки яким споживчі права отримали міжнародне визнання.

Всесвітня організація спілок споживачів – найбільше на сьогодні об'єднання борців за права споживачів у всьому світі. Вона створена в 1960, до 1995 року вона мала назву "International organization of consumers unions", але потім її перейменували в "Consumers International".

В Україні права споживачів регулюються на державному рівні Технічними регламентами в відповідних галузях, Законом України “Про захист прав споживачів”.

ТОВ “Гера”, відповідно до вимог чинного українського законодавства, має розроблену та впроваждену систему управляння якістю на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001.

Компанія "Гера" надає довгострокові гарантії на:

Компанія "Гера" здійснює гарантійне та постгарантійне обслуговування обладнання, звернутися до нашого сервісного центру можна за телефоном: +380503758687.

Коментарі

Не знайдено дописів

Нове повідомлення