Зв'язок
email
Мова
Хакерська атака на компанію Hondа - плюси та мінуси «держави в смартфоні»

30/06/2020

Статті новинних ресурсів останніми тижнями рясніли заголовками про хакерську атаку на відому міжнародну корпорацію Хонда. Ми вирішили розібратись в причинах, навести хронологію подій котрі розгортались та поділитись з Вами своїми висновками з цього приводу.

Що трапилось?

9 червня Японський концерн Honda в своєму Twitter повідомив, що «з технічних причин» робота її підрозділів по роботі з клієнтами та з фінансових операцій переживає підвищене навантаження. Компанія пообіцяла відновити нормальну діяльність максимально швидко. Пізніше представники компанії підтвердили факт хакерської атаки ззовні на один з її серверів, додавши, що поки немає інформації, яка б підтверджувала несанкціонований доступ до конфіденційних даних.
11 червня, компанія
підтвердила, раніше опубліковану у ЗМІ інформацію, про припинення роботи на її заводах у Великій Британії, Північній Америці, Туреччині та Японії у зв’язку з хакерською атакою.

Цікаво, що це вже не перша подібна атака хакерів на корпорацію Хонда.
В 2017 році такий збій був причиною зупинки одного заводу корпорації в Японії.

Причини

Експерти припускають, що мова йде про популярний вірус-вимагач «Змія» (англ. Snake): після шифрування важливих файлів зловмисники вимагають винагороду за їх розблокування за допомогою анонімних методів оплати, як правило, — криптовалюти.

Представники японської корпорації говорять, що їхні фахівці відновлюють діяльність бізнесу, проте вірус вплинув на багато процесів, які базовані на інформаційних системах.

«Поки немає доказів втрати персональної інформації … Ми відновили виробництво на більшості заводів і зараз працюємо над відновленням виробництва наших автомобільних і моторних заводів у Огайо», — розповіли в Honda.

Вірус також вплинув на роботу фінансового сервісу і сервісу підтримки клієнтів Honda. Користувачі мережі писали, що сайт компанії працює з перебоями і вони не можуть здійснювати платежі через сервіси Honda.

Держава в смартфоні: плюси та мінуси
Є очевидним той факт, що ніхто не застрахований від подібних атак, особливо це стосується не таких сильних компаній як Honda, захисні потужності якої знаходяться на дуже високому рівні. Проте, можливо максимально зменшити ризики. Перш за все при забезпеченні свого підприємства обладнанням важливо усвідомлювати впровадження спеціальних інструментів та приборів для кожної окремої операції. Приміром, смартфони зі спеціальними програмами не замінять в повній мірі Термінали Збору Даних. Смартфон був створений для того щоб комунікувати з людьми, Термінали збору даних – для збору даних.

Офіційне, ліцензоване програмне забезпечення теж допомогає збільшити обороноздатність цифрової частини вашого бізнесу. Приділіть час також ідеальному поєднанню «заліза» та ПЗ до нього. Ринкові можливості широкі, і тому альтернативу знайти не складно. До прикладу, за всіма параметрами до ТЗД
CipherLab найкраще інтегрується програмне забезпечення від CitySoft.

Останнім пунктом є потреба відслідковування актуальних трендів у сфері безпеки. Поява нових технічних та програмних можливостей зможе убезпечити ваше підприємство від зазіхань хакерів. Подібні рішення коштують не мало, проте краще вкласти в безпеку аніж розбиратись з усіма супутніми ризиками хакерської атаки.

Компанія «Гера» є комплексним постачальником обладнання для бізнесу, витратних матеріалів до нього та якісного програмного забезпечення, котре здатне в повній мірі захистити ваш бізнес від втручання сторонніх осіб. Захистіть свій бізнес, облаштувавши його професійним обладнанням та програмним забезпеченням разом з «Гера»!


Коментарі

Не знайдено дописів

Нове повідомлення